Saltar al contenido principal

Mano pirmadienis Elektrėnuose

|   Susitikimai

Europos pamoka "Versmės" gimnazijoje, susitikimas su Elektrėnų parapijos klebonu kun. Jonu Sabaliausku, pokalbis su savivaldybės meru Kęstučiu Vaitukaičiu. Ačiū, gerbiamasis mere, už visus malonius netikėtumus ir paramą!

Buvo įdomu dalyvauti Kultūros centre vykusiame pasaulio kultūros dienai skirtame renginyje, sužinoti, koks įvairus, turtingas, kupinas spalvų yra savivaldybės miestelių kultūrinis gyvenimas, kiek daug renginių, festivalių ištisus metus vyksta Elektrėnų krašte. Šventės dalyviams priminiau apie Šv. Jokūbo kelią - pirmąjį ir seniausią Europos kultūros kelią, kurio atšakas, pripažintas tarptautiniu lygiu ir sertifikuotas Europos Tarybos Europos kultūros kelių instituto, turime ir Lietuvoje, o Elektrėnų savivaldybė yra viename iš šių kelių. 
Susitikimu su savivaldybės administracijos darbuotojais baigiau viešnagę Elektrėnuose. Kalbėjomės apie ES aktualijas ir šiandienos iššūkius, Brexitą, Rusiją ir Kiniją, ir Baltųjų rūmų šeimininką Donaldą Trumpą, ES-JAV partnerystę ir kitus svarbius dalykus. 
Ačiū visiems, sutiktiems Elektrėnuose, dėkui už šiltą priėmimą.