Skip to main content

Šv. Jokūbo kelio draugų asociacijos ataskaitinis susirinkimas Kaune

|   Šv. Jokūbo keliai

Spalio 20-ąją vienoje iš Kauno viešbučio konferencijų salių vyko Šv. Jokūbo kelio draugų asociacijos ataskaitinis susirinkimas. Gausiai susirinkę asociacijos nariai išklausė prezidentės Birutės Nenortaitės ataskaitą apie nuveiktus darbus. O jų tikrai nemažai: pagaminti ir per savivaldybių Turizmo informacijos bei piligrimų centrus platinami vieningi visai Lietuvai Šv. Jokūbo kelio piligrimo pasai, šiais metais organizuota jaunųjų Šv. Jokūbo kelio ambasadorių estafetė, paženklintas Šv. Jokūbo Vilniaus kelio maršrutas nuo Vilniaus iki Druskininkų, baigiamas vykdyti bendras su Kultūros paveldo departamentu prie Kultūros ministerijos projektas dėl Šv.Jokūbo žymenų užklijavimo ant visoje Lietuvoje išsidėsčiusių šventovių.

Nemažai kalbėta apie ateityje laukiančius darbus. Viena iš asociacijos steigėjų Kovo 11-osios Akto signatarė, EP narė dr. Laima Andrikienė pabrėžė būtinybę bendradarbiauti su Šv. Jokūbo kelio savivaldybių asociacija, šiuo metu jungiančia 25 Lietuvos savivaldybes, pratęsti besibaigiančią dviejų asociacijų bendradarbiavimo sutartį.

Europarlamentarė prašė nenuleisti rankų kitais metais organizuojant piligrimų žygius, jau tradicinėmis tapusias Šv. Jokūbo kelio jaunųjų ambasadorių estafetes.

Europarlamentarė pažymėjo Šv. Jokūbo muzikos festivalio unikalumą Europoje, Šv. Jokūbo kelio draugų ir savivaldybių asociacijų partnerystės su šio festivalio šeimininkais - broliais dominikonais ir choru "Vilnius" - tęstinumo svarbą.

L. Andrikienė taip pat kvietė imtis dar vieno svarbaus darbo, t. y. lietuviškųjų Šv. Jokūbo kelių, juose esančių kultūros ir gamtos paveldo objektų mokslinių tyrimų, dokumentuoti vykstančius piligrimų žygius. "Turime kaupti Šv. Jokūbo kelių Lietuvoje istoriją, tai yra rinkti ir studijuoti praeities istorijas, taip pat ir naujas piligrimystės Šv. Jokūbo keliais tendencijas, tradicijas", - pažymėjo europarlamentarė.

L. Andrikienė atkreipė Europos Šv. Jokūbo kelio federacijoje veikiančių Lietuvos atstovų dėmesį į naujus šios federacijos sprendimus, kviesdama aktyviau dalyvauti federacijos veikloje, ypač sprendimų priėmimo stadijoje.

Susirinkime kalbėjęs Šv. Jokūbo kelio savivaldybių asociacijos vykdomasis sekretorius Žygimantas Gudišauskas papasakojo apie savivaldybių asociacijos veiklą, vykdomus projektus bei artimiausius planus.

Susirinkimo diskusijose kalbėjo asociacijos nariai Valdas Kilpys, Nijolė Ragauskienė, Silvija Andrėnienė, Arūnas Ragauskas, Dainius Varnas, Remigijus Oželis, Algirdas Vaičius ir kiti.

Nemažai dėmesio skirta viešinimo, marketingo sričiai. Bendrai nutarta, kad vienas didžiausių prioritetų šiuo metu yra deramos internetinės platformos apie Šv. Jokūbo kelius Lietuvoje sukūrimas.

Aleksoto parapijos klebonas kun. kan. Valius Zubavičius pasidalino savo įžvalgomis apie Kelią ir pasakojo apie naujai statomos Šv.Jokūbo bažnyčios projektavimo darbus.