Skip to main content

Laima Andrikienė šiandien dalyvavo Maldos pusryčiuose Panevėžyje

|   Diskusijos
Maldos pusryčiai Panevėžyje, 2018 05 23.

Trečiadienį Panevėžyje miesto mero Ryčio Račkausko iniciatyva jau ketvirtą kartą surengti tradiciniai Maldos pusryčiai. Šiais metais jų tema – „Lietuvai 100. Tikėjimo įkvėpti“, jie buvo skirti Lietuvos valstybės šimtmečio paminėjimui.
„Malonu jau ketvirtą kartą sveikinti jus Maldos pusryčiuose. Džiaugiuosi, kad jie tapo dar viena gražia miesto bendruomenės stiprinimo tradicija. Šie metai ypatingi Lietuvai, mininčiai valstybingumo atkūrimo šimtmetį. Valstybė ir tikėjimas visą šimtmetį buvo neatsiejami. Vasario 16-osios Lietuvoje bažnyčia užėmė ypatingą vietą. Karo, rezistencijos ir okupacijos metais tikėjimas dažnai buvo didžiausias stiprybės šaltinis. Atkuriant Lietuvą tikėjimas taip pat buvo atrama mūsų Tautai. Tikiu, kad tos pačios vertybės lemia ir šių dienų Lietuvos raidą. Dėkoju visiems, šiandien sutikusiems pasidalinti savo įžvalgomis ir mintimis“, – sveikindamas susirinkusiuosius sakė Panevėžio  miesto meras R. Račkauskas.
Lietuvos muitinės pareigūnas, vienintelis likęs gyvas Medininkų tragedijos liudininkas, Lietuvos evangelikų reformatų generalinis superintendentas Tomas Šernas kalbėdamas Maldos pusryčiuose teigė, kad negalime Lietuvos kurti be tikėjimo, nes tada nebūtų moralės.
Europos Parlamento narė dr. Laima Andrikienė kalbėjo apie Europos šaknis, pažymėdama, kad ne bendra piniginė yra Europos Sąjungos pagrindas, kad ES vienybės pamatas yra krikščioniškosios vertybės – meilė, atjauta, atleidimas, solidarumas.
Maldos pusryčiuose dalyvavo Apaštališkasis nuncijus J. E. arkivyskupas Pedro Lopez Quintana, Lietuvos istorijos instituto direktorius Rimantas Miknys, Europos Parlamento narė Laima Andrikienė, Panevėžio vyskupas Linas Vodopjanovas OFM, Panevėžio vyskupas emeritas Jonas Kauneckas, kariuomenės, policijos atstovai ir kiti svečiai.
Renginį vedė G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ laureatė Albina Saladūnaitė, svečiams dainavo Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijos choras (vad. J. Garbaliauskienė).
Maldos pusryčių tradicija atsirado XX a. viduryje JAV. Nuo 2001 metų jie rengiami ir Lietuvoje. Pirmųjų maldos pusryčių Panevėžyje tema buvo pasišventimas ir tarnystė, antrieji – gailestingumas, tretieji skirti vyskupui Teofiliui Matulioniui atminti.

Parengta pagal Panevėžio miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informaciją.

Maldos pusryčiai Panevėžyje, 2018 05 23: Savivaldybės mero pavaduotojas Aleksas Varna ir Laima Andrikienė.