Aller au contenu principal

Šv. Jokūbo piligrimų keliu Onuškio Donato Malinausko gimnazijos mokiniai

|   Šv. Jokūbo keliai

Trakų rajono Onuškio Donato Malinausko gimnazijoje didelis dėmesys skiriamas mokinių akademiniams pasiekimams. Labai svarbu gebėti skaityti, skaičiuoti, išmanyti istoriją, geografiją, bet ne mažiau svarbus yra dvasinių vertybių ugdymas. Gimnazijos mokiniai jau ne vienerius metus jungiasi į Šv. Jokūbo kelio draugų asociacijos organizuojamus jaunųjų Šv. Jokūbo piligrimų kelio ambasadorių žygius, kurių globėja yra EP narė Laima Andrikienė.

Birželio 7 dieną 6 klasės mokiniai dalyvavo į Šv. Jokūbo kelio jaunųjų ambasadorių estafetėje. Į žygį mus išlydėjo gimnazijos direktorė Rima Blikertienė. Išlydėdama mokiniams priminė, kas ir kodėl keliauja Šv. Jokūbo keliu, kokie keliai yra Europoje ir Lietuvoje. Mūsų kelionės tikslas buvo kelyje Onuškis–Trakai rasti patrauklų maršrutą ir galimybę pailsėti.

Pasipuošėme Šv. Jokūbo kelio simbolika paženklintomis kaklaskarėmis ir iškeliavome. Turėjome pasiekti Grendavės paplūdimyje įrengtą poilsiavietę. Pasirinkome vaizdingą maršrutą per Žaliosios kaimą. Ėjome gražiu miško keliu, klausydami paukščių, stebėdami žvėrių pėdsakus, pasiskindami žemuogių. Žaliosios kaime galima apžiūrėti Žaliosios prūdelius, aukojimui skirtą akmenį, pilkapius. Nepastebėjome, kaip nuėjome 7 kilometrus ir pasiekėme kelionės tikslą – Vilkokšnio poilsiavietę. Mes – pirmieji piligrimai, įveikę septynis kilometrus Šv. Jokūbo Vilniaus kelyje. 


Onuškio Donato Malinausko gimnazijos mokytoja Daiva Žilionienė
2018 06 12