Aller au contenu principal

Lietuvos pramonininkų konfederacijos iniciatyva Vilniuje įvyko kandidatų į Europos Parlamentą sąrašų lyderių debatai

|   Diskusijos

Lietuvos pramonininkų konfederacijos iniciatyva šiandien Vilniuje įvyko kandidatų į Europos Parlamentą sąrašų lyderių debatai. Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) - sąrašas Nr. 5 - atstovavo Seimo narys Andrius Kubilius ir europarlamentarė Laima Andrikienė, didžiausią darbo EP patyrimą sukaupusi Lietuvos atstovė, dirbanti EP Užsienio reikalų, Tarptautinės prekybos komitetuose bei Saugumo ir gynybos pakomitetyje.
Ji pabrėžė, kad Lietuvos interesas – stipri Europos Sąjunga, todėl Lietuvos atstovai Europos Parlamente turi siekti šio tikslo. Saugumas – plačiąja prasme – yra ES valstybių piliečių prioritetas Nr. 1, ir Lietuvos atstovai šioje srityje tikrai turi ką veikti. Tai ir ES sienų apsauga, migracijos srautų suvaldymas, ES vieningosios rinkos apsauga, ekonominio stabilumo ir ekonomikos augimo užtikrinimas, piliečių socialinė apsauga ir garantijos, ES saugumo ir gynybos politikos įgyvendinimas.
Europarlamentarė pažymėjo ir tai, kad naujos kadencijos Europos Parlamentas sieks atverti vartus į Europos Sąjungą Ukrainai ir Gruzijai, jei bus tinkamai pasirengusi – ir Moldovai.
Šios europarlamentarės akiratyje – ir ES santykiai su Rusija, Kinija bei JAV. 

Ačiū Lietuvos pramonininkų konfederacija už pilietišką iniciatyvą.