Saltar al contenido principal

Naujas žurnalo „Europos laiku“ numeris

|   Europos laiku

Kviečiame atsiversti naują pavasarišką „Europos laiku“ numerį, jau 21-ąjį. Pavasario metas Lietuvoje itin turtingas prasmės nestokojančių švenčių: Vasario 16-oji, Kovo 11-oji. Lietuvos atstovė Europos Parlamente dr. Laima Andrikienė ne kartą susitikimuose yra sakiusi, kad šios dvi šventės yra savaip svarbios. Sveikinime Kovo 11-osios proga L. Andrikienė teigia, kad „esame susaistyti tuo pačiu šventu jausmu“.

Atgimimo tema iškyla ir rubrikoje „Slava, Ukraina!“, kur dera keli požiūriai: didžiausios Europos Parlamento frakcijos – Europos liaudies partijos – pirmininko Joseph'o Daul'o, L. Andrikienės  ir prof. Gintauto Mažeikio. Kiekvienas tekstas yra unikalaus autoriaus požiūrio į dramatiškus įvykius Kijeve atspindys. Tikimės, kad perskaitęs šios rubrikos straipsnius „Europos laiku“ skaitytojas susidarys išsamesnį vaizdą apie žiniasklaidos dėmesio nestokojusių įvykių Ukrainoje vertinimus. Ne veltui sakoma, kad didžiausią vertę turi ne įpiršta, bet sava nuomonė. 

Asmeninės nuomonės formavimui labai padės europarlamentarų aktyvumo analizė. Faktai yra tai, kas nepasiduoda manipuliatyvioms nuomonės formavimo technologijoms, todėl oficiali Europos Parlamento statistika, jos pagrindu parengtas naujienų agentūros BNS pranešimas sudėlioja visus taškus ant i. L. Andrikienė – aktyviausia ir rezultatyviausia Lietuvos atstovė Europos Parlamente. Taškas. Nei pridėsi, nei atimsi. 

Šis rezultatas – neatsitiktinis. Reikia daug ir intensyviai dirbti įvairiose srityse, kad galima būtų pasakyti: „Dėl Lietuvos padariau viską“. Alerginės ligos, Lietuvos chemijos pramonės, trąšų ir plastiko gamintojų problemos, trečiųjų šalių viešųjų pirkimų rinkų atvėrimas ES prekėms ir paslaugoms – tai tik nedidelė dalis temų, apie kurias galėsite skaityti šiame „Europos laiku“ numeryje. 

Būtent dėl nuveiktų darbų įvairumo ir interesų platumo L. Andrikienės suformuota komanda, sudaryta iš buvusių ir dabartinių jos padėjėjų, stažuotojų ir studentų, dalyvavusi Europos informacijos biuro Lietuvoje organizuotame Protų mūšyje, nuo pirmos minutės tapo lyderiais ir galiausiai laimėjo.  

Kaunas, Kaišiadorys, Marijampolė, Kalvarija – tai savivaldybės, kur pirmaisiais šių metų mėnesiais lankėsi L. Andrikienė. Kalbėta apie ES finansinės paramos panaudojimo reikalus, euro įvedimą, referendumą ir dar daugelį kitų dalykų, tačiau visus šiuos susitikimus vienija esminė mintis, kurią itin tiksliai išreiškė Lietuvos atstovė EP savo straipsnyje „Kodėl mums svarbūs Europos Parlamento rinkimai“ : „Stipri Lietuva stiprioje Europos Sąjungoje – štai ko mums reikia. Mes, lietuviai, su naryste ES jau apsipratome kaip su antrąja oda. Esame reiklūs ir kritiški, mūsų norai ir troškimai – vis didesni. Žmogaus prigimties nepakeisi, ji yra tokia, kad žmogus linkęs pamiršti sunkumus, tai, kas praeityje buvo blogai. Tačiau mums nevertėtų pamiršti to, kas buvo, turime įvertinti tai, ką gavome, reikia nevengti pasižiūrėti per tvorą į kaimyno — Baltarusijos, Ukrainos, Rusijos – „daržą“ ir palyginti, kaip būtų, jei būtume ne ten, kur esame, o ten, kur jie. Už ES ribų“. 

Pavasariui vis plačiau žengiant per Lietuvą ir Europą nepameskime šitos minties...

Gero skaitymo.