Saltar al contenido principal

Mano pirmadienis Alytaus krašte

|   Susitikimai

Šiandien lankausi Dzūkijoje, Alytaus krašte. Europos pamoka Daugų Vlado Mirono gimnazijoje neprailgo: šaunus jaunimas, graži gimnazijos bendruomenė - ačiū už svetingumą.
Butrimonių gimnazijoje mūsų laukė, gimnazija yra mokykla - Europos Parlamento ambasadorė, joje - tikrai daug grožio, šviesos ir tvarkos. Dėkui už konstruktyvų pokalbį.
Aplankiau ir naujai kadencijai perrinktą Alytaus rajono savivaldybės merą Algirdą Vrubliauską. Susitikimas su meru ir administracijos direktoriumi Gediminu Krasausku, kaip visada, buvo atviras ir konstruktyvus, jie yra tikri savo darbo profesionalai.
Interviu radijo stotyje FM99, pokalbis su laidos vedėju Liudu Ramanausku buvo apie ES, Brexitą, artėjančius Europos Parlamento rinkimus.
Paskaita Trečiojo amžiaus universitete - apie Europą ir Lietuvą joje, patriotizmo plunksnomis apsikaišiusius radikalus, Lietuvos pilietybės išsaugojimo klausimus. Ir, žinoma, Brexitą. TAU auditorija - tokia, kokios pavydėti galėtų bet kuris lektorius. Ačiū dalyvavusiems už dėmesį ir aktyvumą.
Fotomenininkų brolių Černiauskų knygos sutiktuvės Alytuje vyko, kartu minint masinių trėmimų iš Baltijos valstybių operacijos "Priboj" 70-ąsias metines. Tuo pat metu Strasbūre prasidedančioje Europos Parlamento plenarinėje sesijoje EP pirmininkas Antonio Tajani pakvietė tylos minute pagerbti šio žiauraus nusikaltimo prieš Baltijos valstybes ir jų piliečius aukas. O mes visi, susirinkę Alytaus Šaulių namuose - buvę politiniai kaliniai ir tremtiniai, jų vaikai ir anūkai, kalbėjomės apie praeitį, prisiminėme Lietuvos kančias, kalbėjomės apie mūsų ateitį Europoje. Tai, kas įvyko prieš 70 metų, niekada neturi pasikartoti.
Ačiū visiems, kuriuos šiandien sutikau Dauguose, Butrimonyse ir Alytuje. Nuoširdus ačiū Almai Purvinytei už jautriai perskaitytus brolių Algimanto ir Mindaugo tekstus.