Skip to main content

Konferencijoje aptarė krikščionių pasaulyje patiriamą persekiojimą

|   Video

Seime pirmadienį surengta tarptautinė konferencija, kurioje buvo aptartas krikščionių pasaulyje patiriamas persekiojimas ir ieškoma būdų, kaip būtų galima prisidėti teikiant pagalbą. Konferencijoje dalyvavo ir krikščionių bendruomenių atstovai iš Sirijos ir Irako. 

Konferencijos rengėjai teigia, kad krikščionys tapo labiausiai persekiojama religine grupe pasaulyje. Jie persekiojami Kinijoje, Indijoje, Egipte, Šiaurės Korėjoje, Saudo Arabijoje, Pakistane, Irake, Sirijoje, Eritrėjoje ir kitose šalyse.

 

„Aš atvykau iš Sirijos ir dabar dirbu organizacijoje „Pagalba Bažnyčiai“. Praleidau septynerius metus kare Sirijoje, mūsų namai buvo sunaikinti. Yra maždaug šimtas tūkstančių krikščionių, palikusių savo miestą“, – konferencijoje pasakojo kunigas iš Sirijos Ziadas Hilalas.

Atkreipiamas dėmesys, kad dabar Irake gyvena apie 400 tūkst. krikščionių, nors iki „Islamo valstybės“ teroro šis skaičius buvo triskart didesnis.

Solidarizuojantis su persekiojamais krikščionimis pirmadienio vakarą raudona spalva bus apšviesti Seimo rūmai, Vilniaus arkikatedros varpinė, Trijų Kryžių paminklas ir Kristaus Prisikėlimo bazilika Kaune.

Daugiau – įraše.

www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/207211/konferencijoje-aptare-krikscioniu-pasaulyje-patiriama-persekiojima